7 Nisan 2016 Perşembe

PHILIPPA GREGORY - KIZIL KRALİÇE ♡Kuzenler Savaşı Serisi - 3. Kitap♡

Güllerin savaşında son perde...
Lancaster ve Yorklar yine bir çok kez karşı karşıya geliyor, peki bu kanlı kuzen savaşından kim galip çıkacak?

Yazar : Philippa Gregory
Yayınevi : Artemis Yayınları
Tür : Tarihi Roman (kurgu /çeviri)
Sayfa Sayısı : 440


*KONUSU*

Kuzenler Savaşı' na bir de Margaret Beaufort' un gözüyle bakma zamanı... Çocukluğundan beri kafayı Tanrı ve meleklerle bozmuş, kendini Ingiltere'nin kurtarıcısı bir azize olarak gören, yalnızlığının acısını kendini oğluna ve tanrıya adayarak çıkaran genç bir kadın. Annesinin zoruyla daha çocuk denecek yaşta, babası yaşında adamlarla evlenip genç yaşında dul kaldı, daha on dört yaşında anne oldu. Oğlunu İngiltere tahtına çıkarmak için her türlü hain ittifaka girdi. Diğer evliliğini de bu amaç üzerine yaptı. Sarayda Elizabeth Woodville'in baş nedimesi oldu. Onun güzelliği ve hayat enerjisi Margaret'ı daha da kışkırttı. Hırsı gözünü kör etmişti, yoluna çıkan ne varsa gözünü kırpmadan bu uğurda feda edebilirdi. Çünkü ona göre, bir kadın sırf yüzü güzel diye kraliçe olmamalıydı. Kralicelik kanla, soyla olurdu ve Margaret tacı Elizabeth'ten daha fazla hak ediyordu. Bu tanrının da isteğiydi. Sürgündeki oğlu, en sonunda kendi ordusunu toplayıp taca ulaşacağı günü beklerken, Margaret bu uğurda her türlü fedakarlığı yaparak oğlunun yolunu açtı.

Bol entrika, savaş, kan ve hırs dolu bir roman. Margaret' ın hayatını okurken, düşünceleri yüzünden insanlar tarafından hor görülüp, yeterince güzel olmadığı için de ilgi çekemeyen bir kadının, kaderin merdivenlerini nasıl hırsla tırmandığına, bazen düşse de her seferinde daha da inanarak yoluna devam ettiğine, inancın ve hırsın insana neler yaptırabileceğine şahit olacaksınız. Serinin ilk kitabi icin buraya tiklayin ,ikinci kitap icin ise buraya tiklayin

Yazıma bir alıntı ile son veriyorum:

- "En sonunda hırsın günah olduğunu, planlarımızın bir kadının günah dolu intikam duygusuyla gölgelendiğini anlamakta geç kalmıştım. Hata, kraliçe olma tutkusu ile gözü dönmüş bir kadının ülkedeki barışı, kendi bencil çıkarlarına alet etmesiydi. "

- "Kendini bilmek her şeyi bilmek demekti. Başarısızlığımdaki günahların payını itiraf etmek zorundayım."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder