28 Nisan 2016 Perşembe

Mahir Ünsal Eriş - Olduğu Kadar Güzeldik

Yeni bir Kitap Zinciri kitabı, bu sefer kitap dostum Didem'in seçimiyle "Olduğu Kadar Güzeldik" oldu. Mahir Ünsal Eriş ile uzun zamandır tanışmak istediğim, üstelik bu kitabı ile tanışmak istediğim doğrudur. Zincirimize seçilince fırsat bu fırsat deyip, kendi kitaplığım için de satın aldım bir tane. :)
Okurken canımı sürekli salcali Bandırma tostu çektiren, buram buram Çanakkale kokan nefis hikayelerden oluşan bir kitaptı. İçten ve hayatın içinden yazılmış hikayeler bazen insanı çocukluğuna döndürüyor, bazen kalp ağrıtıyor, bazen de sıcacık gülümsetiyor...

Yazar : Mahir Ünsal Eriş
Yayınevi : İletişim Yayınevi
Tür / Konu : Sosyal , Hikaye
Sayfa : 128 sayfa

~Alıntılar~
-"Sen yokken, yani sen evde aşk acısıyla, bittikçe alt üst edilen bir kum saati gibi damla damla tükenirken, bu insanların hepsi yaşamaya devam ediyorlar. Elektrik faturası yatırıyorlar, sinemalara gidiyorlar, araç muayenesi yaptırıyorlar, arabalara, dolmuşlara, teknelere, trenlere biniyorlar, konuşuyorlar, gülüyorlar, kavga ediyorlar... Bir sen yoksun içlerinde ve bunun farkında bile olmuyorlar. Seni bu hale koyan bile onların arasında dolaşıyor, yaşıyor, ediyor. ama sen evde oturmuş dünya durdu sanıyorsun. "Ben çok yoruldum, biraz ara verelim mi?" dediğinde onlarda mola verdi sanıyorsun. Öyle olmuyor ama."


-"Fakirin umudu kazancından çok, borcundan az işte, ne yaparsın."

- " Yaşa,işe güce,itibara en ufak hürmeti olmayan bu acıya aşk acısı diyorlark.Kim olursan ol seni saklandığın yerde er ya da geç buluyor.Gelip göğüs kafesini ateşle sıvazlıyor ve sen içeride kapkara kurum tutuyorsun.Ağzını açsan, alevler püskürüverecekmişsin gibi,ciğerlerine damla damla kurşun eritiyorlarmış gibi.Kolay kolay geçmiyor,geçtiğinde de sen geçmiş olduğunu bile fark etmiyorsun.Yağmurlu havalarda sızlayan bir kırık gibi sızlayıp duruyor,kendini hatırlatıyor.Bir tadı bir kokusu bir eti var hatta bir kütlesi;gelip göğsüne oturmasından belli.Kokusunu kütlesini hesap edemiyorum ama bir tadı varsa bence o genizde kalmış greyfurt tadını andırıyordur."


1 yorum: