24 Nisan 2015 Cuma

Paulo Coelho - SIMYACI


Gec kaldigim kitaplardan biri olsa da, gec oldu ama iyi oldu iyi, dedirten bir "25. Yil özel Baskı" Simyacı´yı okudum bu hafta. Ta memleketimden eski Dostum Filiz gönderdi, ne de sevindirdi beni... Bence tüm kitap severlerin kitapliginda olmasi gereken bir eser (ve baski) :)


  • Sayfa sayisi: 187
  • Yayinevi: Can Yayinlari
  • Notum: 5/5
Ta Ispanya´da baslayip Mısır´a Kadar süren; bir cobanin hazine pesine düsüp aslinda kendi icine yaptigi yolculugu anlatan bir hikaye... Cölde kalbinin sesini, doganin ve evrenin sesini duymayi, dinlemeyi ögrenen bir cobanin  hikayesi.

  • Ve bütün günler birbirine benzedigi Zaman, insanlar günes gökyüzünde hareket ettikce, hayatlarinda karsilarina cikan iyi seylerin farkina varamaz olurlar.

  • Yasiyorum... Ve bir sey yerken yemekten baska bir sey düsünmem. Yürüdügüm Zaman da yürüyecegim, hepsi bu. Savasmak zorunda kalirsam, ölüm su gün ya da bu gün gelmis vız gelir tırıs gider. Cünkü ben ne gecmiste, ne gelecekte yasiyorum. Benim yalnizca simdim var ve beni sadece o ilgilendirir. Her Zaman simdide yasamayi bilirsen mutlu bir insan olursun... ...O Zaman Hayat bir bayram, bir senlik olacak; cünkü Hayat yasamakta oldugumuz andan ibarettir ve sadece budur.

4 yorum:

  1. Listeme aldim. Hatta bahar okuma senligine dail ettim. Okuyacagim.

    YanıtlaSil
  2. ilk okuduğum kitap hala da yad ederim:) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Benim de gec kaldigim bir kitap oldu... Ama güc olmasin ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil