5 Aralık 2016 Pazartesi

AYSE KULIN - NEFES NEFESE KITAP YORUMU


Sayfa Sayısı: 372
Yayınevi: Everest Yayınları

 İkinci dünya savaşı yıllarında geçen roman, bir çok karakterin hikayesini, Türkiye' nin o zamanlar taraflar arasında nasıl savaşa sokulmak istendiği, İnönü'nün savaşa girmemek için kurmayları ile belirlediği ince siyasetini, işgal altındaki  Fransa'da yaşayan Yahudilerin maruz kaldığı utanç verici olayları araya katarak anlatıyor.

 İlk bölümlerde kitaba yoğunlaşamadım, ama özellikle Türk asıllı yahudileri almanlardan kaçırma operasyonu sırasında satırlar heyecanla akıp gitti. Ayşe Kulin'in kendi hayatını okuduysanız oradan karakterleri ve hikayeleri oluşturmada bolca ilham aldığını anlayacaksınız. Belki de ilk bölümleri bende "bu hikayeyi biliyorum " hissi yarattığı için kendimi veremedim...


 Kulin 'in bendeki "en"lerine giremedi ama sonlara doğru gerçekten nefes nefese okuduğum bir roman oldu. Ayrıca bu kitaptan iyi bir film senaryosu çıkar. Insallah film olarak da izleriz ilerde.

4 yorum:

  1. Güzel aklımda olsun o halde :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ;

    Bloğunuzu ilgi ile takip ediyorum. Çok faydalı içerikler paylaşıyorsunuz. Bloğunuz'dan para kazanmak için İnstaKitap Setine https://goo.gl/iLiflK Satış Ortağı Olabileceğinizi Biliyor Musunuz ?

    İnstakitap İnstagram üzerinden para kazanmanın kitabı para kazanmanın tüm metotları, butik açmak, satış yapmak, takipçi artırmak, 4 ayrı kazanç metodu.
    Herkese hitap eden yöntemler, sürekli güncellenen tedarikçiler, hepsi 3'lü kitap setinde. Sitemize gelen 100 ziyaretçiden 1'i sipariş veriyor.

    Sizi de satış ortaklarımız arasında görmekten memnuniyet duyarız.

    YanıtlaSil
  3. Aşk kitapları mı arıyorsunuz? Tıklayın: en güzel aşk romanları

    YanıtlaSil