8 Temmuz 2015 Çarşamba

VALIZ HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI



Yaz geldi! Simdi tatil zamani! Tatilin en kötü yani valiz hazirlamak...
Ögrencilikte ve yurt disinda yasadigim zaman boyunca bol bol valiz hazirladigim icin artik bir pro haline geldim sayilir. Cogu zaman stresli olan valiz hazirlama isini benim de uyguladigim bir kac püf noktasiyla kolaylastirabilirsiniz... 

  • KATLAMAYIN, YUVARLAYIN : Kiyafetleri katlayip üst üste dizmek yerine rulo halinde yerlestirin. Böylelikle hem katlanma izi olmaz hem de bavulda daha az yer kaplar. 

  • TAKILAR ICIN : Kalin pipetlerin icinden zincir kolyeleri gecirerek birbirine dolanmasini ve dügüm olmasini önleyebiliriz. Yüzükleri bir ipe dolayip her yüzükte bir dügüm atarak kaybolmalarini engelleyebiliriz.

  • EKSTRA POSET : Kirlilieri koymak icin fazladan bir kumas canta ya da poset almak isinizi kolaylastirir.

  • YER BIRAKIN: Zor olsa bile valizinizde geri dönüs icin bos yer birakin. Yoksa tatilde alisveris yapmak istemiyor musunuz??


  • IYI BIR UYKU ICIN: Ucakta ya da otobüste uzun yola giderken yaniniza uyku maskesi de alin. Ayrica kulak tikaci da yolda uyurken arkanizda aglayip duran cocuklara karsi iyi bir korunma saglar. Tabi bazi otellerin duvarlari da ince oldugundan sesleri duymadan kolay uyumaya yardimi olur.

  • PEKI YA KOZMETIK ÜRÜNLERI? : Günlük kreminizin seyahat boyu da varsa ne ala; ama yoksa :Kozmetik dükkanlarindan kücük seyahat siseleri alin ve bunlara vazgecemediginiz ürünlerden doldurun. Sampuan, sac kremi vs...

  • TAZE KOKU : Her nasilsa valizde kalan kiyafetler biraz da olsa kokuyor... Kurutma makinesi icn olan kokulu mendillerden iki tane camasirlarin arasina koyun... Camasirlariniz rutubet degil yeni yikanmis gibi misss koksun.
  • FOTOKOPI CEKIN : Seyahat dokümanlarinizi olabildigince kendinize yakin tasiyin. Bunun icin ebayde satilan özel cantalar var. (Bilet, pasaport, nüfus cuzdani icin ayri gözleri olan cantalar.) Ama ne olur ne olmaz diye tüm dökümanlarin fotokopisini cekip valizin ön kismina yerlestiriverin. 

  • KAC KILO HAKKIM VAR? : Seyahate cikmadan önce kac kilo bagaj hakkiniz oldugunu ve el bagaji hakkinizi ögrenmeyi unutmayin. Sonradan kötü süprizlerle karsilasip ek ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz.
UMARIM YARDIMCI OLMUSUMDUR! IYI TATILLER!!! :)

1 yorum:

  1. Merhaba :)
    Buypasa.com yakında açılıyor. Seyahat setleri ve bavullarda inanılmaz indirimler sizi bekliyor. Detaylı bilgi için http://sanalpazar24.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil